Kantoor- en thuiswerkplekken

Dit zijn alle ruimtes die gebruikt worden tijdens de productie, zoals kantoren en thuiswerkplekken, maar niet de opnameruimtes. Voor alle medewerkers en alle werkdagen wordt het gas-, water- en elektriciteitsverbruik uitgerekend.

Opnameruimtes

Dit zijn de ruimtes in de productie waar daadwerkelijke opnames plaatsvinden. Dat zijn werkplaatsen en (audio)studio’s, maar ook gas- en elektriciteitsverbruik op externe filmlocaties. Hier wordt ook extra apparatuur meegenomen, zoals generators.

Transport

Voor alle reizen wordt per voertuig de afstand, het type voertuig en de brandstof (elektrisch of fossiele brandstof) ingevuld. Dat gaat om personenvervoer, maar ook om regiewagens en techniekwagens. Deze categorie vertegenwoordigt meestal de hoogste uitstoot.

Accommodatie

Dit gaat over uitstoot van alle accommodaties die gebruikt worden door medewerkers tijdens de productie, exclusief hun eigen huizen. Hieronder vallen bijvoorbeeld hotels, appartementen en tijdelijke verblijven op locatie.

Materialen

Hier worden alle materialen die nodig zijn tijdens de productie meegerekend. Het gaat hier om decorspullen, zoals verf en hout, maar ook om kleding, batterijen en printpapier. Ook de maaltijden van de catering worden hier ingevuld: vegetarisch, vegan, of vlees.

Afval

Hier wordt mee bedoeld: alles wat wordt weggegooid of gedoneerd tijdens de  hele periode van het productieproces. Het gaat hier om zowel kantoordagen als draaidagen.

Post-productie

Een montageset verbruikt veel stroom, dus hier wordt het totaal aantal uren voor montage ingevuld. Dat omvat alle vormen van montage, dus ook animatieproductie, kleurcorrectiedagen, voormontagedagen, audionabewerking, vertalingen en voice-overs.